HTML

Na de hol vannak a kolontári eltűntek?

nemfogfajni 2010.10.06. 21:46

Na jó, kettőt ugye megtaláltak, akik nem voltak otthon a katasztrófa időpontjában, csak eddig b...tak jelentkezni.

Nade azt a kérdést feltette már valaki magának, hogy miért nem találják a többieket?

Hát mert a trutyi alatt vannak valahol, cseppfolyósan!

Ha igaz az információ, hogy a Kolontárnál kifolyt lúg kémhatása 11 és 13 ph között van (a lúgosságra íme a wikipedia vonatkozó cikke, amely szerint 14-es ph értéknél nincs is lúgosabb kémhatás - http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%BAg ) akkor teljesen nyilvánvaló az összefüggés:

Ezeket az embereket soha sem fogják megtalálni, mert feloldódtak.

Bármilyen kegyetlenül és kegyeletsértően hangzik is, akkor is ez a valószínű igazság. A kérdés csak az, mikor fogják ezt a hatóságok beismerni?

Viszont az is kiderült, hogy Greepeace fölöslegesen rigatott azzal, hogy már korábban is látszott az átszakadt gátrészen a repedés. Egyrészt az Index mai riportja szerint a gát 60 méter széles, 50 méter vastag,

http://index.hu/belfold/2010/10/06/a_gatszakadas_ellentmond_a_fizika_torvenyeinek/

tehát ha egy űrből is látható "repedés" lett volna rajta, az nem is repedés lett volna közelről, hanem egy több méter széles árok(!!!), másrészt nem is az a sarok szakadt át, ahol a repedést látták

http://hu.fotoalbum.eu/FEva38/a538676/00000001

úgyhogy a Greenpeace végre visszakozott.

http://nol.hu/ajanlo/repedt_volt_a_tarozo_gatja__ezt_nagyon_elnezte_a_greenpeace

Hiába na, Ők sem mennek egy kis pánikkeltésért a szomszédba.

Azért biztonság kedvéért vettem egy hatos csomag ásványvizet, sosem lehet tudni...

Szólj hozzá!

MR és MTV: A média balfácánjai

nemfogfajni 2010.10.01. 13:39

 

 

 

 

 

 

Az MTV és az MR monnyon le.

Nem csak azért, mert nem engedték Dúró Dórát a kampányban a Jobbikot érintő talán legfontosabb ügyről beszélni

https://www.youtube.com/watch?v=DQJ-ANrKRyM&feature=player_embedded

de ráadásul olyan helyzetbe manőverezték magukat a gyanúsan hasonló érvelést tartalmazó - Jobbikos kampányvideót elutasító - cenzúrájukkal, hogy most a Legfelsőbb Bíróság (LB) döntése alapján két napig a csapból is a cigánybűnözés fog folyni.

Egyébként ezen ügy farvizén érdemes végiggondolni azt is, hogy - tudomásul véve, hogy Magyarországon nincs szigorúan vett precedensrendszer, de ez mégiscsak a Legfelsőbb Bíróság határozata - távlatilag mit jelent ez:

1. Mostantól politikai reklámban bárki azt mond, amit akar.

2. Ugyanakkor még időben gátat vetettek egy olyan cenzúrának, ami Aczél György korának legszebb napjait idézte: A nagyságos tv-nek előzetesen leadjuk a szpotot, és majd Ő eldönti, van-e annyira polkorrekt a mondanivalónk, hogy az megjelenhet a képernyőn. Az, hogy esetleg a választók 17%-át képviseljük (mint pl. a Jobbik az áprilisi eredménye alapján), az smafu.

Az MTV és az MR orbitális pofont, és egyben egy életreszóló leckét kapott közszolgálatiságból, de keletkezett egy újabb komoly rés az ún. szalonképes tömegtájékoztatás falán is azzal, hogy az MTV-nek és az MR-nek most minden valószínűség szerint óránként le kell játszania a Jobbik szpotját egészen a kampánycsend beálltáig.

Erősebb kampányhajrát egy párt sem kívánhatott volna magának.

Az persze sanszos, hogy a két közmédium szinte egyszerre közölt korábbi elutasító döntése nem saját kútfőből származott. A kérdés csak az, hogy a generálódott médiahiszti mennyire szolgálta a megbízók érdekeit. Szerintünk semennyire. Mindenesetre vasárnap erre is fény derül.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása