HTML

Verbális Verőlegény

Friss topikok

Linkblog

West Balkán - Alternatív verzió

nemfogfajni 2011.01.18. 01:26

Megpróbálok csak és kizárólag olyan infókra hagyatkozni, amelyek a sajtóban is olvashatóak, és ezek alapján összeállítani egy, a mainstreamtől radikálisan eltérő, de logikus verziót a szombat éjjel történtekre: 
 
Induljunk abból, hogy igaz az az - egyik blogban megjelent - beszámoló, mely szerint jóval a balhé előtt megjelent a West Balkán előtt egy csoport roma:
 
"ott voltam tegnap, és valóban voltak kötözködők a tömegben, származásukat pedig nem kérdeztem meg tőlük, hanem láttam. Én nagyon jól tudom, hogy nem lehet egy egész népcsoportot elítélni, de tegnap volt néhány ideges roma fiú, akiknek nem tetszett, hogy ők nem mehetnek előre.

"Hajjak meg VIP jegy kéne"
"Felrúgok minden magyart"

és hasonló mondatok hangzottak el."
 
Ezek az eleve felspannolt "srácok" bementek a WB-be, ahol fél tizenkettő körül történhetett az a késelés a ruhatári tömegben, ami elindította a "pánikot". Az eset megértéséhez kell egy kis viktimológia, magyarán az, hogy hogyan válnak az emberek áldozattá. Nagyon sokszor azért lesz valaki áldozat, mert úgymond provokálja a későbbi tetteseket (más kérdés, hogy egyeseknek a magyarok léte is provokáció). A lányok pedig olyanok, hogy bár egyedül állva általában félnek (egyedül még a villamosmegállóban is x-be tett lábakkal állnak), azonban csoportban, tömegben, fényben nagyon felbátorodnak, és nem egyszer elég csípős beszólásokra ragadtatják magukat. A későbbi áldozat valószínűleg itt követte el az első hibát. Szóval a tömegben egymás előtt állt a későbbi késelő, és a 24 éves lány (Ő a megkéselt áldozat, később leírom, hogy miért) Valószínűleg a roma srác a fent említett kommentárok kíséretében próbált a ruhájához jutni, folyamatosan beszólt az előtte állóknak. Na ez a lány azt a hibát követte el, hogy visszaszólt (hiszen ápoló volt, ez a munkája, nem fél beszólni, ha kell). Nem ebből lett a késelés, hanem abból, hogy az oda-vissza szólogatás egy pontján hátrafordult, méghozzá balra, tehát féloldalasan, a teste bal oldalával az elkövető felé, hogy valami okossággal elküldje az anyjába, csakhogy a roma addigra már kést rántott.
 
Tapasztalataim szerint ezek a késsel kötekedő cigányok általában kinyitható kisbicskákkal járnak, elég sokszor olyannal, mint ez

http://outdoorexpressz.hu/spd/22-41021/Gerber_Obsidian_kes

Rövid, éles penge, könnyű rejthetőség, de nem alkalmas igazán mély szúrásra, inkább vágásra jó, de arra nagyon. Előttem hadonásztak ilyen bicskával, ezért tudom, hogy pillanatok alatt előrántják, és a kés kiképzéséből adódóan nem szúrnak vele, hanem oldalirányú mozdulatokkal vágnak. Gondoljuk meg: a késes sztorit erősítő, hihető beszámolót adó tanúk, pl ez:

http://barikad.hu/%C3%B6t_centim%C3%A9teres_sz%C3%BAr%C3%A1s_volt_az_egyik_l%C3%A1ny_has%C3%A1n-20110116

azt állítják, hogy egyetlen, hosszú, oldalirányú vágás volt a lányon, bal oldalt, hastájékon a bordák alatt, gyakorlatilag derékmagasságban. Egyetlen masszív vágás. De miért? Hát azért, mert ezzel a késsel ilyen tömegben nem lehet felemelt kézzel hadonászni, szíven szúrni, ezért az elkövető, ahogy a lány hátrafordult balra, jobb kézzel olyan magasságban vágott, ahogy kivette a bicskát a zsebéből. Vagyis kellően sunyin, úgy, hogy a tömegben ne látsszon. Úgy vágott, ahogy egy ilyen bicskával szoktak, balról jobbra-jobbról balra vezetett mozdulatokkal (mintha pillangókéssel hadonászna). A barikádos fotón

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/west.jpg

látható sérülés pontosan ezt erősíti. Egy ilyen kés úgy nyit fel, mint egy böllérkés, szitnyíló sebet okozva, és nem olyan vágást okoz, mint a szúrt seb, amely kicsi bemeneti nyílással bír, de mélyre hatol. A lány, amint érezte, hogy megvágták, felordított, hogy késelés, és mentsék ki innen...


Amióta ezt a postot írom, azt jelent meg a médiában, hogy kést találtak a WB-nél a sárban, sőt az is, hogy a 24 éves áldozathoz a rendőrök nem igazán akarják beengedni a saját anyját sem (az anyuka mellesleg ápolónő, úh. nehéz lesz eladni neki a fulladásos sztorit, ha meglát egy vágásnyomot) Nem ritka, hogy egy családban hagyománya van egy adott hivatásnak, az áldozat is ápoló volt az AEK-ben. És miért pont Ő a késelt áldozat? Ezt a fent már leírtak mellett is áttételesen lehet levezetni. Azért, mert a tömegben több beszámoló szerint is egyvalaki ordított csak fel, hogy késelés, valaki azt írta, hogy az előtte állók közül késeltek meg valakit (és nem valakiket). A másik két lány viszont együtt volt, barátnők, tizenévesek, nyilván gyengébb fizikummal, mint az idősebb, tapasztalatabb ápoló csaj, elit budai gimnáziumba jártak, kb. sose láttak romát otthon... ezek ketten nem mertek volna visszaszólni. Egész pontosan vagy nem szólnak be, vagy egymást erősítve mindketten visszaszólnak.. és akkor mindketten kaptak is volna. Tehát utóbbiak sokkal valószínűbb, hogy később, együtt haltak meg, mivel menekülés közben hasonlóan mozogtak, hasonlóan rossz helyen kötöttek ki, ezért nyomták mindkettőjüket agyon.
 
Források:
 
http://www.siccpasik.hu/index.php?cikk_id=26043&&kat_id=9
 
http://www.siccpasik.hu/index.php?cikk_id=26052&&kat_id=9    
 
http://www.barikad.hu/west_balk%C3%A1n_trag%C3%A9dia_honv%C3%A9d_k%C3%B3rh%C3%A1zban_dolgozott_harmadik_elhunyt_l%C3%A1ny-20110117
 
Egyetlen kérdés maradt: mibe halt bele a megvágott lány, és hol a vér? Esélyes, hogy a vagy a sokktól, vagy a vérveszteségtől padlót fogott, a meginduló tömeg pedig legázolta. 
 

(A pánikot azért tettem idézőjelbe, mert egy ilyen bepörögött buliban, ahol a társaság fele be volt állva az eki-redbulltól, nem lehet klasszikus pánikról beszélni, hiszen sokan tudatuknál sem voltak. Sőt, egy részük mégjobban bepörgött arra, hogy balhé van, és szó szerint lökdösték egymást lefelé a lépcsőn, ahogy az egyik netes videóban el is mondta valaki) 

Címkék: közélet baleset jobbik késelés west balkán bűncselekmény cigánybűnözés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://verbalisverolegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr542592013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása